huiselijk geweld-tekenen van huiselijk geweld

De meeste relaties hebben moeilijke tijden, en bijna elke paar voert nu en dan. Maar geweld is iets anders dan gewone echtelijke of relationele problemen. Huiselijk geweld is een patroon van misbruik die een partner-vroegere of huidige partner, echtgenoot of vriend of vriendin-toepassingen om het gedrag van een ander te controleren.

Heeft uw partner

Als een van deze dingen of andere vormen van misbruik gebeuren, moet je om hulp te zoeken. Het is belangrijk om te weten dat je niet alleen bent. De manier waarop uw partner handelt is niet jouw schuld. Er is hulp beschikbaar.

Heeft u een vriend, collega, familielid of buur die u denkt dat zijn in een gewelddadige relatie?

Hier zijn een aantal borden om op te letten

Verlegenheid u put-downs; Naar je kijken of handelen op een manier die je bang te maken; Bepalen wat je doet, wie je zien of praten met, of waar je heen gaat; U stopt met het zien van uw vrienden of familieleden; Neem je geld of salaris, je vragen om geld, of weigeren om u geld te geven; Maak alle van de beslissingen; Vertel je dat je een slechte ouder bent of dreigen om mee te nemen of pijn uw kinderen; Dreigen om zelfmoord te plegen; Voorkomen dat u uit te werken of naar school te gaan; Doe alsof het misbruik is geen big deal of is jouw schuld, of zelfs weigeren te doen; Vernietig uw woning of dreigen om uw huisdieren te doden; Intimideren met geweren, messen of andere wapens; Schuif je, klap je, stikken u, of je geraakt; Dreigen om je te doden?

Kneuzingen of verwondingen die eruit zien alsof ze kwamen van verstikking, ponsen, of worden naar beneden gegooid. Zwarte ogen, rode of paarse vlekken in de nek, en verstuikte polsen voorkomende verwondingen in gewelddadige relaties; Proberen kneuzingen met make-up of clothin te verbergen; Het maken van excuses zoals struikelen of dat ongelukken of onhandig. Vaak is de ernst van de schade komt niet overeen met de uitleg; Na enkele goede vrienden en wordt ge├»soleerd van familie en collega’s en hield van het maken van vriend; Het hebben om toestemming te vragen om te ontmoeten, te praten met, of dingen met andere peopl doen; Met weinig geld beschikbaar is, kan geen credit cards of zelfs een auto