oefening voor reumatoïde artritis – topic overzicht

Oefening kan verminderen pijn en verbeteren van de functie bij mensen met reumatoïde artritis (RA). Ook kan uitoefenen helpen voorkomen dat de opbouw van littekenweefsel, wat kan leiden tot zwakte en stijfheid. Oefening voor artritis duurt drie vormen: stretching, versterking en conditionering.

Versterking impliceert bewegende spieren tegen enkele weerstand. Versterking van de oefening helpt mensen met reumatoïde artritis blijven meer actief en in staat om hun dagelijkse activiteiten te doen, en het lijkt zelfs om hun visie te helpen. 1 Er zijn twee soorten versterkingsoefeningen

Bekijk foto’s van basis-spierversterkende oefeningen en spier-versterking met vrije gewichten.

Conditioning oefening verbetert de aërobe conditie. Conditioning oefening is veilig voor mensen van wie de reumatoïde artritis onder controle is. Het kan helpen bij het verminderen van pijn en helpen meer actief te blijven. 2 Conditioning, of aerobic, oefeningen zijn wandelen, fietsen, zwemmen, of water uit te oefenen. Een streven hartslag kunt u begeleiden naar hoe hard moet je zo uit te oefenen u het meeste aërobe voordeel kan halen uit je training.

Isometrische versterking is gewoon aandraaien van een spier of vast te houden tegen de weerstand van de zwaartekracht of een onroerend object zonder het verplaatsen van het gewricht. Voor exampl; Draai de voorste dijspier van het been; Duw de pols tegen het ondervlak van een tabel.

Gebruik deze Interactive Tool: Wat is Uw Target Heart Rate?

Target hartslag is slechts een leidraad. Ieder individu is anders, dus let op hoe je je voelt tijdens het trainen.

Merk op dat zelfs matige activiteit, zoals wandelen, kan uw gezondheid te verbeteren en kan verhinderen dat een handicap aan reumatoïde artritis.