omgaan met je ex bij speciale gelegenheden

 archieven inhoud na 2 jaar aan onze lezers kunnen gemakkelijk vinden van de meest actuele inhoud te waarborgen; Als u de meest actuele informatie vinden, kunt u uw onderwerp van belang in te voeren in onze zoekvak.

Het krijgen samen met uw ex-echtgenoot of partner kan onmogelijk lijken op keer. Maar als je kinderen hebt, er zullen speciale dagen waar je zal moeten om samen te zijn. Verjaardagen, vakantie, diploma-uitreikingen, bruiloften en andere gelegenheden zal voor iedereen beter zijn als de twee van u akkoord met elkaar opschieten.

Psycholoog Shirley Thomas, auteur van twee gelukkige Homes: A Working gids voor ouders & Stepparents na echtscheiding en hertrouwen, zegt het eerste jaar na een scheiding is altijd het moeilijkst. “Alle gezinsleden zijn treuren,” zegt ze. “Het is onvermijdelijk.”

Jongere kinderen zijn bijzonder kwetsbaar. Thomas zegt dat het misschien het beste zijn als je probeert te steken – zo veel mogelijk – de gevestigde routine van de familie tijdens de eerste vakantie seizoen. “Kleine kinderen zullen niet begrijpen waarom dingen zijn anders,” zegt Thomas.

Ze raadt u overwegen beperkte tijd samen doorbrengen. “Als je nieuwe patronen van het vieren van de ontwikkeling,” zegt ze, “je wilt dat je kind om te beseffen dat, hoewel de dingen verschillend zijn, kunnen ze nog steeds gelukkig zijn.”

Emoties – woede, verdriet, bitterheid – zal onvermijdelijk hoog oplopen in de loop van die eerste vakantie. Een goede manier om ze in toom te houden is om te plannen op voorhand te maken en dan vasthouden aan hen. Thomas says.to beslissen op voorhand, bijvoorbeeld hoe lang je gaat om te verblijven en vervolgens vertrekken op de afgesproken tijd.

“Je gaat kwetsbaar te zijn,” zegt ze. Dus zal het belangrijk zijn om spontaan voorkomen.

Overweeg ook het vermijden van alcohol, zegt Thomas. “Er is meestal meer drinken, meer alcohol, rond de feestdagen”, zegt ze. “Beperk hoeveel je drinkt. Anders zou je minder geneigd zijn om terug te houden. ”

Zodra je klaar bent met dat eerste jaar, Thomas zegt, kunt u beginnen met de oprichting van nieuwe manieren van het vieren van verjaardagen, Thanksgiving, en andere evenementen.

Voor sommige ouders, samenzijn altijd brengt het slechtste in een of beide. Als je in die categorie vallen, het bijeenkomen zou heel goed bederven de dag voor uw kinderen.

Psycholoog Philip M. Stahl, auteur van het ouderschap na echtscheiding: Conflicten oplossen en Meeting uw kinderen behoeften, zegt: “Zelfbewustzijn is erg belangrijk. Veel ouders hebben, maar al te veel ook niet .. Sommige ouders, om welke reden dan ook, in hoge conflict blijven, en dat is niet goed voor de kinderen. “Als u en uw ex kan niet in dezelfde plaats met elkaar Stahl zegt, ben je waarschijnlijk beter af niet bij elkaar krijgen.