overheidsfondsen klinisch onderzoek in Tanzania

Een kruiwagen gebruikt voor een ambulance. Dusty,-sleur bereden wegen die deel uitmaken van het zien van een arts een zeldzame gebeurtenis gereserveerd voor de ernstig zieke. Patiënten met ledematen geschorst door strijkers voor skeletale tractie om gebroken botten in auto-ongelukken te behandelen. Ze leggen een aantal om een ​​kinderbedje in de kamers met meer dan een dozijn bedden.

Dit zijn een paar scènes van het Kilimanjaro Christian Medical Centre (KCMC), een ziekenhuis in het stadje Moshi in het noorden van Tanzania in de buurt van de voet van Mt. Kilimanjaro. KCMC, samen met Duke University Medical Center en Kiwakkuki, een maatschappelijke organisatie de strijd tegen HIV / AIDS, receivesernment ernment) financiering van klinisch onderzoek te doen over HIV / AIDS, malaria, tuberculose en andere infectieziekten.

De zaden van de samenwerking werden gezaaid in de jaren 1980, toen Duke samen met Tanzaniaanse collega’s in Dar es Salaam, waar de Prof. John Shao werkte voordat hij verhuisde naar Moshi te KCMC directeur in het midden van de jaren 1990 geworden.

De KCMC / Duke relatie verhuisde met Shao en in 2002 breidde haar focus op HIV / AIDS-preventie, behandeling en care.ernment financiering gevolgd en geëscaleerd als subsidies aan de infrastructuur en de capaciteit van de site te ontwikkelen, lanceren een eerste HIV vrijwillige counseling en testen service, en stelt opleidingsmogelijkheden gebouwd op elkaar. De synergie van KCMC en Duke leiderschap, het aantal en de diversiteit van internationale onderzoekssubsidies, en maatschappelijke betrokkenheid te maken Moshi een voorbeeld van de complexiteit van het uitvoeren van global health projecten.

Dr. John Crump, hoofdonderzoeker Duke’s op de site, zegt dat ze het geluk om nauw samen te werken met twee van de grootste gezondheidszorg en onderzoeksinstellingen Tanzania: KCMC en Kiwakkuki (de naam is een afkorting van het Swahili uitdrukking, “Vrouwen agressief de strijd tegen HIV / AIDS “). Hoewel de site het onderzoek gericht HIV / AIDS en andere besmettelijke ziekten is geweest, wordt het uit te breiden naar andere gezondheidsproblemen: cervicale kanker, hart- en vaatziekten en auto-ongevallen.

“Ik neem een ​​lange tijdshorizon-decennia om de vooruitgang te meten,” zei Crump. “In die tijd, wat personeel kunnen we trainen, wat infrastructuur kunnen we vaststellen en wat papieren kunnen we publiceren met de gegevens die de gezondheid beleid zal beïnvloeden? Ons doel is om alle aspecten van het programma te geven in een goed uitgeruste Tanzaniaanse handen. Dat is waarschijnlijk ongeveer 10 jaar weg. ”

Volgens Shao, current ratio van het land van de artsen aan patiënten is een tot 23.000. Programma’s zoals de Fogarty International Center AIDS International Training and Research Program (AITRP), die begon in 1988 aan de opleiding van wetenschappers in laag-en midden-inkomens landen en versterking van hun instellingen HIV-gerelateerd onderzoek en de volksgezondheid capaciteiten, pakken deze enthousiasme voor het verhogen van de medische heft. “AITRP aanvulling op onze opleiding inspanningen. KCMC personeel terugkeer uit hun ervaringen en de trein anderen, “zei Shao.

Een van de grootste uitdagingen van de Moshi site was meetingernment criteria voor biotechnologie labs. -Internationalernment gefinancierde sites moeten voldoen aan dezelfde normen asernment gefinancierde laboratoria in de Verenigde Staten op alles te handhaven lab instrumenten voor het houden van kamertemperatuur binnen een bepaald bereik. Die lijkt misschien makkelijk taken totdat u de frequente stroomonderbrekingen die kan duren minuten, uren of dagen en dagelijks stroompieken te overwegen.

Lab supervisor Anne Morrissey, die in 2005 in Moshi aankwamen, gevestigde het stelsel van kwaliteitsbeheersing nu op zijn plaats. “Het is zeer verheugend om het lab werk zien zoals het hoort. We hebben zeer interessante bevindingen hadden in ons onderzoek, levens gered, aangezien artsen informatie die hen zal helpen om betere klinische beslissingen, getraind de volgende generatie en maakte een verschil, “zei ze.

Community feedback is van cruciaal belang voor het behoud van de projecten van de site. De Moshi gemeenschap adviesraad is het mechanisme voor het bespreken van klinisch onderzoek in duidelijke taal begrijpelijk is voor de lokale bevolking, in dit geval, Kiswahili.

Kiwakkuki ook partners met de site. Een reactie van de vrouwen van Moshi aan HIV / AIDS in 1990, meer dan 6.000 vrijwilligers en 44 medewerkers van de groep leren hun buren over de preventie van hiv en helpen individuen en gezinnen die getroffen zijn door de ziekte.

Kiwakkuki dringt diep door in dorpen op het platteland via een netwerk van grassroots vrijwilligers. Zijn onderzoek betrokkenheid nam de mondiale podium tijdens de zomer van 2008 bij de XVII Internationale AIDS Conferentie in Mexico City, waar de hertog team presenteerde het onderzoek naar de belemmeringen voor de toegang tot hiv-diensten en het bewustzijn van antiretrovirale therapie (ART). Ongeveer 7 procent van de Tanzanianen HIV-positief zijn. De studie, die Kiwakkuki bijgestaan ​​door het verspreiden van vragenlijsten, bleek dat 98 procent van de first-time HIV testers wisten dat ART bestaat, maar minder dan 50 procent gelooft dat ze ART konden krijgen als ze positief testten. Hoewel ART gratis werd gemaakt in Tanzania in 2004, slechts ongeveer 15 procent van de mensen weten van hun hiv-status en slechts 18 procent van degenen die ART nodig hebben krijgen het.

Het bestrijden van infectieziekten en de aanpak van chronische, underserved gezondheidsproblemen in ontwikkelingslanden is een doel dat vele partners vereist. In de smeltkroes van Moshi, Tanzania, gepleegd individuen en organisaties-includingernment, KCMC, Duke, en Kiwakkuki-boeken vooruitgang in het brengen van die visie naar de werkelijkheid.