oververhitting

Hitte-uitputting is een aandoening waarvan de symptomen kunnen zware zweten en een snelle pols, een resultaat van je lichaam oververhitting omvatten. Het is een van de drie warmte-gerelateerde syndromen, met warmte krampen zijnde de mildste en zonnesteek het meest ernstig.

Oorzaken van hitte-uitputting omvatten blootstelling aan hoge temperaturen, vooral in combinatie met een hoge luchtvochtigheid, en zware fysieke activiteit. Zonder snelle behandeling, kan hitte-uitputting leiden tot zonnesteek, een levensbedreigende aandoening. Gelukkig, hitte-uitputting is te voorkomen.

Tekenen en symptomen van uitputting door hitte kan plotseling of na verloop van tijd te ontwikkelen, in het bijzonder bij langdurige periodes van de oefening. Mogelijke hitte-uitputting tekenen en symptomen zijn onder meer

Als je denkt dat je het ervaren van hitte-uitputting

Neem contact op met uw arts als uw symptomen verergeren of als ze niet binnen een uur te verbeteren. Roep onmiddellijk medische hulp als je lichaamstemperatuur 104 F (40 C) of hoger bereikt.

Wanneer een arts te zien

Je lichaam warmte in combinatie met warmte resultaten van het milieu in wat je kerntemperatuur genoemd – de interne temperatuur van uw lichaam. Je lichaam nodig heeft om de warmte te krijgen (en, bij koud weer, warmte verlies) uit de omgeving tot een kerntemperatuur dat is normaal, ongeveer 98,6 F (37 ┬░ C) te houden reguleren.

het falen van uw lichaam om zichzelf te koelen

Bij warm weer, je lichaam koelt zichzelf vooral door zweten. De verdamping van zweet je regelt je lichaamstemperatuur. Echter, wanneer u krachtig of anderszins uitoefenen overexert in warm, vochtig weer, je lichaam minder goed in staat om zichzelf effici├źnt te koelen.

Als gevolg hiervan kan uw lichaamswarmte krampen, de mildste vorm van warmte-gerelateerde ziekte te ontwikkelen. Tekenen en symptomen van warmte krampen doorgaans voorzien van zware zweten, vermoeidheid, dorst en spierkrampen. Prompt behandeling voorkomt meestal warmte krampen van ontwikkelen tot uitputting te verwarmen.

U kunt meestal warmte krampen te behandelen door het drinken van vloeistoffen of sportdranken die elektrolyten (Gatorade, Powerade, anderen), krijgen in koelere temperaturen, zoals een van airconditioning of schaduwrijke plaats, en rusten.

Naast het warme weer en inspannende activiteit, andere oorzaken van hitte-uitputting omvatten

andere oorzaken

Iedereen kan ontwikkelen hitte-uitputting, maar bepaalde factoren verhogen van uw gevoeligheid voor warmte. Ze bevatten

Onbehandeld, hitte-uitputting kan leiden tot een zonnesteek, een levensbedreigende aandoening die optreedt wanneer je lichaamstemperatuur 104 F (40 C) of hoger bereikt. Zonnesteek vereist onmiddellijke medische aandacht voor permanente schade aan de hersenen en andere vitale organen die kunnen leiden tot de dood te voorkomen.

Als u medische hulp nodig heeft als gevolg van hitte-uitputting, kan het duidelijk aan het medisch personeel dat je hitte-uitputting zijn, of ze kunnen je temperatuur op te nemen om de diagnose te bevestigen en uit te sluiten zonnesteek. Als uw arts vermoedt dat uw hitte-uitputting kan zijn gevorderd tot zonnesteek, kunt u aanvullende tests nodig hebt, inclusief

In de meeste gevallen kunt u de behandeling van hitte-uitputting jezelf door het volgende te doen

Als je niet beter begint te binnen een uur na het gebruik van deze behandeling maatregelen voelt, roep direct medische hulp. U kan worden gegeven intraveneuze (IV) vloeistoffen om u te helpen hydrateren. Onder te dompelen in koud water, beslaan je huid, het plaatsen van jezelf in de voorkant van de fans, of met koud of ijs packs en koeling dekens zijn enkele van de technieken die kunnen worden gebruikt uw lichaamstemperatuur naar beneden te brengen.

U kunt een aantal voorzorgsmaatregelen om uitputting door hitte en andere warmte-gerelateerde ziekten te voorkomen. Wanneer de temperaturen klimmen, vergeet niet om

Het is het beste niet uit te oefenen of te doen elke inspannende activiteit in warm weer, maar als je moet, volgt u dezelfde voorzorgsmaatregelen en rust vaak op een koele plek. Het nemen van pauzes en het aanvullen van uw vloeistoffen in die tijd zal helpen uw lichaam te reguleren je temperatuur.

een bezoek aan uw arts