snelle feiten over lichen sclerosus

Wat is lichen sclerosus ?; Fast Facts: Een eenvoudig te lezen reeks publicaties van het Openbaar

Lichen sclerosus is een probleem op lange termijn van de huid. Het treft vooral het genitale en anale gebieden. Soms lijkt lichen sclerosus op het bovenlichaam, borsten, en bovenarmen.

Lichen sclerosus verschijnt in

In het begin van de ziekte, kleine witte vlekken op de huid. De plekken zijn meestal glanzend en glad. Later, de vlekken te groeien tot grotere patches. De huid op de vlekken wordt dun en gerimpeld. Dan scheurt de huid gemakkelijk, en helder rood of paars kneuzingen zijn gemeenschappelijk. Soms wordt de huid littekens. Als de ziekte een mild geval kan er geen symptomen.

Andere symptomen zijn

Artsen niet de exacte oorzaak van lichen sclerosus weten. Sommige artsen denken dat een te actief immuunsysteem en hormonale problemen kunnen een rol spelen. Ook wordt gedacht dat mensen erven de kans op het krijgen van de ziekte. Soms lijkt lichen sclerosus op de huid die is beschadigd of littekens van een andere eerdere blessure.

Lichen sclerosus is niet besmettelijk (kan niet worden gevangen uit een derde).

Artsen kunnen kijken naar ernstige lichen sclerosus en weten wat het is. Maar meestal, een arts neemt een klein stukje van de huid patch (biopsie) en kijkt naar het onder een microscoop. Dit maakt het mogelijk artsen om ervoor te zorgen dat het niet een andere ziekte.

Als u vlekken op de armen of bovenlichaam, ze meestal geen behandeling nodig. De patches weg te gaan in de tijd.

Lichen sclerosus van de genitale huid moet worden behandeld. Zelfs als het is niet pijnlijk of jeukende, kan de patches litteken. Dit kan problemen met urineren of seks veroorzaken. Er is ook een zeer kleine kans dat huidkanker kan ontwikkelen in de patches.

Chirurgie is normaal gesproken een goede optie voor mannen. Besnijdenis (verwijderen van de voorhuid van de penis) is de meest gebruikte therapie voor mannen met lichen sclerosus. De ziekte meestal niet terug te komen. Chirurgie is normaal gesproken niet een goede optie voor vrouwen. Wanneer de lichen sclerosus patches van de geslachtsorganen van vrouwen en meisjes worden verwijderd, komen ze meestal terug.

De behandeling omvat ook het gebruik van zeer sterke cortisone crème of zalf op de huid. Je zet deze crèmes op de pleisters elke dag gedurende enkele weken. Dit stopt de jeuk. Vervolgens de crème of zalf tweemaal per week gebruikt u lang om de ziekte blijven terugkomen. Behandeling niet de littekens die al hebben plaatsgevonden op te lossen.

Je moet regelmatig followup door een arts omdat het gebruik van deze crèmes en zalven voor een lange tijd kan leiden tot

Soms hoef je niet beter bij gebruik van de cortisone crèmes. Sommige dingen die symptomen kunnen houden van het opruimen van zijn

Wanneer crèmes en zalven niet werken, kan uw arts voorstellen

Als je medicijnen nodig hebt, vraag dan uw arts

Als een jong meisje krijgt lichen sclerosus, kan ze levenslange behandeling nodig. Lichen sclerosus gaat soms weg in de puberteit. Littekens en veranderingen in de huid kleur kan blijven.

Vrouwen met ernstige lichen sclerosus in de geslachtsdelen niet in staat zijn om seks te hebben. De ziekte kan littekens die de vagina verkleinen veroorzaken. Ook kunnen sex pijn en veroorzaken de patches te bloeden. Echter, de behandeling met crèmes of zalven kunnen helpen. Vrouwen met ernstige littekens in de vagina kan een operatie nodig heeft, maar pas nadat lichen sclerosus wordt gecontroleerd met medicatie.

Lichen sclerosus niet huidkanker veroorzaken. Echter huid die is getekend door lichen sclerosus is eerder huidkanker. Als u de ziekte, de dokter elke 6 tot 12 maanden. De arts kan kijken en eventuele veranderingen in de huid te behandelen.

Lichen sclerosus wordt behandeld door

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Telefoon: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Fax: 301-718-6366; E-mail: .theernment; niams.theernment

Deze publicatie bevat informatie over medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van de gezondheidstoestand hier besproken. Wanneer deze publicatie werd ontwikkeld, inclusief we de meest up-to-date (correcte) gegevens beschikbaar. Soms wordt nieuwe informatie over medicijnen vrijgegeven.

INFO- (463-6332);

Drugs @ ataccessdata./scripts/cder/drugsat. Drugs @ is een doorzoekbare catalogus van -gekeurd geneesmiddelen.

1 AMS Circle; Bethesda, MD 20892-3675; Telefoon: 301-495-4484; 877-22-NIAMS (877-226-4267); TTY: 301-565-2966; Fax: 301-718-6366; E-mail: .theernment; niams.theernment

ABR-85