tandvullingen: goud, amalgaam, composiet, keramiek en meer

Oral Health Trends

Om een ​​holte uw tandarts zal het vervallen gedeelte van de tand te verwijderen en vervolgens te behandelen “vullen” het gebied op de tand waar de rotte materiaal werd verwijderd.

Cosmetische Tandheelkunde: zie voor en na foto

Ten eerste zal de tandarts een plaatselijke verdoving om het te verdoven rond de tand te vullen. Vervolgens wordt een boor, luchtabrasie instrument of laser worden gebruikt om het gebied te verwijderen vervallen. De keuze van het instrument is afhankelijk van de individuele tandarts comfort niveau, opleiding, en investeringen in de bepaald stuk van de apparatuur, alsmede de locatie en de omvang van het verval.

Vervolgens zal de tandarts sonde of test gebied te bepalen of alle verval is verwijderd. Zodra het verval is verwijderd, zal de tandarts de ruimte voor de vulling te bereiden door het schoonmaken van de holte van bacteriën en vuil. Als het verval is in de buurt van de wortel, kan uw tandarts op de eerste plaats in een voering gemaakt van glasionomeer, composiet, of een ander materiaal om de zenuw te beschermen. In het algemeen, na de vulling is, zal uw tandarts af te maken en te polijsten.

Een aantal extra stappen nodig zijn tandkleurige vullingen en zijn als volgt. Na uw tandarts het verval heeft verwijderd en gereinigd het gebied, is de tand-gekleurd materiaal aangebracht in lagen. Vervolgens werd een speciale licht dat “geneest” of verhardt elke laag wordt aangebracht. Wanneer het gelaagde samenstelling is voltooid, zal de tandarts de vorm van de composiet materiaal om het gewenste resultaat, trim het overtollige materiaal, en poets de definitieve restauratie.

Tegenwoordig verschillende dentale vulmaterialen zijn. Tanden kan worden gevuld met gol; por; zilver amalgaam (dat bestaat uit kwik vermengd met zilver, tin, zink en koper, of tandkleurige kunststoffen en materialen genoemd composiet vullingen Er is ook een materiaal dat glasdeeltjes bevat en is bekend als glasionomeer Dit materiaal.. wordt gebruikt op een manier vergelijkbaar met het gebruik van composiet vullingen.

De locatie en de omvang van het verval, de kosten van vulmateriaal, uw verzekering, en de aanbeveling van uw tandarts te helpen bij het bepalen van het type van het vullen van het beste voor jou.

U \ ‘ll vinden tips en trucs, evenals het laatste nieuws en onderzoek op het Oral Health.

U bent momenteel

Slechts 18,5% van de mensen in de wereld nooit floss. Je mist op een makkelijke manier om een ​​groot verschil in de gezondheid van uw mond te maken. Ongeacht hoe goed je borstel, plaque vormt nog altijd tussen de tanden en langs het tandvlees. Zijde etensresten opgesloten tussen de tanden en verwijdert de film van bacteriën die vormen voordat er blijkt om plaque die ontstoken tandvlees (gingivitis), holten en tandverlies kunnen veroorzaken. Probeer flossen slechts één tand aan de slag.

Je bent één van de 31% van vele mensen in de wereld die niet dagelijks doen flossen. Je mist op een makkelijke manier om een ​​groot verschil in de gezondheid van uw mond te maken. Ongeacht hoe goed je borstel, plaque vormt nog altijd tussen de tanden en langs het tandvlees. Tandenborstel varkenshaar alleen kan niet effectief schoonmaken tussen deze krappe ruimtes. Flossen verwijdert tot 80% van de film die verhardt tot plaque, die ontstoken tandvlees (gingivitis), holten en tandverlies kunnen veroorzaken. Doel voor 3 dagen!

Je bent één van de 31% van vele mensen in de wereld die niet dagelijks doen flossen, maar je bent goed op uw manier aan het maken van een positieve invloed op uw tanden en tandvlees. Ongeacht hoe goed je borstel, plaque vormt nog altijd tussen de tanden en langs het tandvlees. Tandenborstel varkenshaar alleen kan niet effectief schoonmaken tussen deze krappe ruimtes. Flossen verwijdert tot 80% van de film die verhardt tot plaque, die ontstoken tandvlees (gingivitis), holten en tandverlies kunnen veroorzaken. Doel voor alle 7 dagen!

Slechts 50,5% van de vele mensen in de wereld floss dagelijks, en goed voor je dat je een van hen! Ongeacht hoe goed je borstel, plaque vormt nog altijd tussen de tanden en langs het tandvlees. Tandenborstel varkenshaar alleen kan niet effectief schoonmaken tussen deze krappe ruimtes. Flossen verwijdert tot 80% van de film die verhardt tot plaque, die ontstoken tandvlees (gingivitis), holten en tandverlies kunnen veroorzaken. Gefeliciteerd met een goede mondgezondheid gewoonte!

U zult tips en trucs, evenals het laatste nieuws en onderzoek op het Oral Health te vinden.

BRONNEN

Dental Association, Healthy People 2010