teunisbloem (oenothera spp.) achtergrond

Natuurlijke Standard® Patient Monografie, Copyright © 2016 (). Alle rechten voorbehouden. Commerciële distributie verboden. Deze monografie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden, en mag niet worden opgevat als specifiek medisch advies. Je moet overleggen met een gekwalificeerde zorgverlener alvorens beslissingen te nemen over behandelingen en / of aandoeningen.

Native Americans traditioneel beschouwd als de teunisbloem plant zaden, bladeren en wortels aan een levensmiddel zijn. Zij gebruikten ook de plant om kneuzingen of wonden, aambeien, maagproblemen en een zere keel te behandelen.

Olie gewonnen uit teunisbloem (Oenothera biennis) plantenzaden bestaat uit een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren bevatten omega-6 vetzuren, linoleenzuur en gamma-linoleenzuur (GLA). GLA is een licentie voor de behandeling van pijn in de borst en eczeem in tal van landen.

Teunisbloemolie (EPO) is onderzocht voor verschillende aandoeningen, met name beïnvloed door stofwisselingsproducten van essentiële vetzuren. Er is goed wetenschappelijk bewijs om EPO te ondersteunen voor de behandeling van eczeem.

Deze evidence-based monografie is opgesteld door The Natural Standard Research Collaboration