valse eenhoorn

Populaire namen: False eenhoorn is ook bekend als helonias wortel, beetje duivel, vlammende ster, hangende haaksterrenkroos, ratelslang, en fee-wand.

Werkzaamheid-veiligheid waardering

O … Weinig of geen bewijs van werkzaamheid.

veiligheid cijfer

Chamaelirium luteum is een inwoner lelie van de oostelijke Verenigde Staten. Het wordt beschouwd als een bedreigde diersoort als gevolg van een verlies van habitat en de gevolgen van de collectie uit het wild voor kruiden gebruik. De teelt wordt beschouwd als mogelijk, maar is nog niet commercieel belangrijke geworden. De plant is verward met de lelies heloniasbullata en Aletris farinosa (true eenhoorn root), als gevolg van een aantal gedeelde gemeenschappelijke namen.

Valse unicorn wortel werd gebruikt door de Eclectic medische beweging van de late 19e en vroege 20e eeuw. Haar voornaamste gebruik was voor vrouwelijke klachten of als een baarmoeder tonic in de behandeling van amenorroe of ochtendmisselijkheid. Ook is voor stimulatie van de eetlust en als een diureticum, vermifuge, emetische en insecticide. Geen van deze claims zijn ondersteund door dierlijke of klinische studies.

Traditionele doses van valse eenhoorn wortel zijn 2 g als een baarmoeder tonic of een diureticum; echter geen klinische studies uitgevoerd om een ​​bepaalde dosis te ondersteunen.

Niet langer als veilig beschouwd.

Informatie met betrekking tot veiligheid en werkzaamheid bij zwangerschap en borstvoeding ontbreekt. Vermijd het gebruik.

Geen goed gedocumenteerd.

Valse eenhoorn kunnen braakmiddel bij hoge doses zijn. Veiligheid is niet vastgesteld tijdens de zwangerschap.

Runderen zijn gestorven aan de consumptie van de plant.

Referenties