vermoeidheid (pdqâ®): ondersteunende zorg [] Oorzaken van vermoeidheid bij patiënten met kanker

Vermoeidheid bij kanker patiënten kunnen meer dan één oorzaak te hebben.

Deze complementaire en alternatieve geneeskunde (CAM) beknopte informatie geeft een overzicht van het gebruik van PC-SPES als een behandeling bij mensen met kanker. De samenvatting bevat een korte geschiedenis van PC-SPES onderzoek, de resultaten van de klinische proeven, en de mogelijke nadelige effecten van PC-SPES. Inbegrepen in deze samenvatting is een bespreking van de besmetting van PC-SPES en zijn terugtrekking uit wegen van distributie; Deze samenvatting bevat de volgende belangrijke informati; PC-SPES is een gepatenteerde mix van acht …

Vermoeidheid bij kankerpatiënten kan worden veroorzaakt door de volgende

Vermoeidheid komt vaak voor bij mensen met een gevorderde kanker die niet ontvangt de behandeling van kanker.

Hoe behandelingen van kanker veroorzaken vermoeidheid is niet bekend.

Artsen proberen beter begrijpen hoe kankerbehandelingen zoals chirurgie, chemotherapie en radiotherapie vermoeidheid veroorzaken. Sommige studies tonen aan dat de vermoeidheid wordt veroorzaakt door

Wanneer ze beginnen met de behandeling van kanker, veel patiënten zijn al moe van medische tests, chirurgie, en de emotionele stress van het omgaan met de diagnose van kanker. Na de behandeling begint, kan vermoeidheid erger. Patiënten die ouder zijn geavanceerde kanker, of krijgen meer dan één type behandeling (bijvoorbeeld zowel chemotherapie en bestraling) vaker langdurige vermoeidheid.

Andere kankerbehandelingen hebben verschillende effecten op het energieniveau van de patiënt. De aard en frequentie van behandelingen kunnen hebben voor de hoeveelheid vermoeidheid door kankertherapie.

Vermoeidheid veroorzaakt door chemotherapie

Patiënten die behandeld worden met chemotherapie meestal voelt de vermoeidheid in de dagen direct na elke behandeling. Vervolgens vermindert vermoeidheid tot de volgende behandeling. Vermoeidheid verhogen in het algemeen bij elke cyclus. Sommige studies hebben aangetoond dat patiënten de meest ernstige vermoeidheid ongeveer halverwege de cycli van chemotherapie. Vermoeidheid vermindert na chemotherapie is voltooid, maar patiënten voelt niet terug naar normaal tot een maand of langer na de laatste behandeling. Veel patiënten voelen zich vermoeid maanden of jaren na de behandeling eindigt.