Voedsel en hygiëne feiten

Mensen, huisdieren en voedsel zijn de belangrijkste dragers van ziektekiemen in het huis. Eenmaal in, kan kiemen overal.

Krijg schoonmaken tips om te voorkomen dat ziektekiemen zich verspreidt in de woning

Zoek uit waar bacteriën op de loer liggen in uw huis. Het maakt voor ongemakkelijke het lezen en kunt u vragen om meer wilt weten over het voorkomen van ziektekiemen verspreiding kennen.

De meeste mensen denken van het toilet als het meest vervuilde deel van het huis, maar in feite het aanrecht bevat typisch 100.000 keer meer bacteriën dan een badkamer of toilet.

Aanrecht squalor

Wanneer u spoelen, kan kiemen uit de toiletpot te reizen zo ver als zes voet, de landing op de vloer, de wastafel en je tandenborstel. Een studie toonde aan dat aanzienlijke hoeveelheden bacteriën zweven rond de badkamer voor ten minste twee uur na elke spoeling. Doe altijd de wc-deksel naar beneden voordat het spoelen.

Een gebruikte keukenspons kan duizenden bacteriën per vierkante inch, zoals E. coli en salmonella. De spons van vochtige micro-spleten een val voor bacteriën en zijn moeilijk te ontsmetten. Vervang sponzen regelmatig.

De gemiddelde keuken snijplank heeft ongeveer 200% meer fecale bacteriën op dan de gemiddelde toiletbril. Hygiëne deskundigen adviseren u om aparte snijplanken voor rood vlees, gevogelte, vis en groenten te gebruiken.

Handen zijn de grootste verspreiders van ziektekiemen in het huis. Studies tonen aan dat handen wassen verlaagt de overdracht van diarree en verkoudheid, en gerichte ontsmetting op kritieke plaatsen vermindert de verspreiding van de infectie in het huis. Was uw handen regelmatig tijdens de dag met warm water en zeep om te voorkomen dat de verspreiding van ziektekiemen. Was ze elke keer dat je naar het toilet bent geweest, en voor en na het bereiden van voedsel.

Terwijl sommige bacteriën veroorzaken ziekte, niet alle microben zijn schadelijk. Ze vormen de basis van de voedselketen dat al het leven op aarde voedt en we zouden niet overleven zonder hen.

Bacteriën kunnen groeien en verdeel elke 20 minuten. Een enkele bacterie kan vermenigvuldigen in meer dan acht miljoen cellen in minder dan 24 uur.

Vergeet niet uw tandenborstel

Tapijten zijn de grootste reservoir van stof in het huis. Ze bevatten haren en huidcellen, voedselresten, vuil en insecten. Een huis met een vloer wordt verondersteld om een ​​tiende van het stof van een met wall-to-wall vast tapijt hebben.

Het grootste risico van infectie in de badkamer komt van oppervlakken die vaak worden aangeraakt door de handen, met inbegrip van het toilet doorspoelen handvat en zitting, kranen en deurgrepen.

Kleding, handdoeken en beddengoed kunnen ziektekiemen dragen. Wassen zeer vervuilde bij hoge temperatuur vermindert het risico van infectie. Was uw handen na het hanteren van vuil wasgoed.

Meer dan 50% rauwe kip bevat Campylobacter bacteriën die ziekte meer dan salmonella in Engeland veroorzaakt. Koken kip totdat het een temperatuur van 70 ° C (158F) bereikt kan helpen om ervoor te zorgen dat het veilig is om te eten. U kunt de temperatuur van het voedsel te testen met een levensmiddel thermometer.

Campylobacter wordt gedragen door ongeveer de helft van alle honden en katten, en kunnen voedselvergiftiging bij mensen veroorzaken. De bacteriën worden doorgegeven wanneer je een beroerte uw huisdieren. Was altijd uw handen na in contact komen met huisdieren.

spons broeinest

De slaapkamer is de perfecte voedingsbodem voor huisstofmijt, die zich voeden met dode huidcellen. De gemiddelde persoon loodsen tot 10g (0.35oz) van dode huid van een week en maximaal 18 kg (40 pond) in hun leven.

Ongeveer 40% van de gevallen van voedselvergiftiging optreden in het huis, op basis van een Europese studie van de World Health Organization in 2003.

Een uitstrijkje van een handtas kwamen tot 10.000 bacteriën per vierkante inch. Een derde van de zakken positief getest op fecale bacteriën. Tassen in contact komen met een aantal zeer vuile plaatsen, met inbegrip van het openbaar vervoer, openbare toiletten, en het restaurant en de bar vloeren.

Onze schoenen pick-up van alle soorten vuil als we buiten, met inbegrip van dierlijke uitwerpselen. Toen we rond te lopen in hen thuis, krijgen deze kiemen vrijelijk verspreid over, regelen in tapijten en verhoging van het risico van infectie. Hygiene experts adviseren het nemen van uw schoenen uit voordat je loopt rond het huis.

Het plaatsen van warm eten in de koelkast kan leiden tot ongelijke koeling, die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Het kan een lange tijd duren voor de temperatuur in het midden van het voedsel te laten vallen, die de perfecte omgeving voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen ontstaat.

28/11 /

28/11 /

Snijplank

Hoe goed huis hygiëne kan helpen bij het voorkomen van de verspreiding van besmettelijke ziekten zoals MRSA, E. coli en Clostridium difficile

Hoe voedselvergiftiging te voorkomen thuis, met inbegrip van E. coli, met advies over de voedselveiligheid en het houden van ziektekiemen in toom

Handen wassen

goede bacteriën

bacteriën kolonie

Carpet wereld

Voorzichtig mee omgaan

Vuile was

verontreinigde vogels

Pet pest

slaapkamer feest

Voedselvergiftiging

stinkende handtas

vervuilde zolen

Afkoelperiode

Houd uw huis schoon

Voedselveiligheid