voedselallergie richtlijnen: wat is het voordeel voor de patiënten?

Wat zit er in het voor patiënten?

De richtlijnen voor de diagnose en behandeling van Allergie Voedsel in de Verenigde Staten: Samenvatting voor patiënten, families en Cargivers een samenvatting van de belangrijkste informatie uit de richtsnoeren en zorgt voor een uitgangspunt voor arts-patiënt gesprekken over voedselallergie. Wij hopen dat deze informatie zal machtigen patiënten, families en verzorgers met de kennis die ze nodig hebben om de aandoening te beheren en, op zijn beurt, ervaren een betere kwaliteit van leven.

Ongeveer 1 in 20 kinderen en een op de 25 volwassenen een voedselallergie. Als u een voedselallergie, dan hoe meer je weet en begrijpen over de ziekte en de diagnose en de behandeling, hoe beter je in staat zal zijn om uw zorg te bespreken met uw arts.

De richtsnoeren voor de diagnose en het beheer van Food Allergy in de Verenigde Staten: Verslag van de theernment gesponsorde Expert Panel is een rapport ontwikkeld door een 25-member panel van deskundigen aan beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, zoals huisartsen, medisch specialisten en verpleegkundigen te helpen, tot betere zorg voor hun patiënten met een voedselallergie. De richtlijnen zijn gebaseerd op de meest up-to-date wetenschappelijke en klinische informatie over voedselallergie en de consensus deskundig advies van de panelleden.

Zorg ervoor dat uw arts weet dat de richtlijnen zijn beschikbaar, zodat u samen kunnen werken om uw voedselallergie effectief te beheren.

De richtlijnen zijn ontwikkeld voor professionals in de gezondheidszorg. Naast de belangrijke achtergrondinformatie over voedselallergie, de richtsnoeren bevatten 43 klinische aanbevelingen die kunnen helpen uw arts bepalen of u voedselallergie en als je dat doet, dan pas uw zorg.

De richtlijnen geven de volgende informatie

De richtlijnen bepalen voedsel, voedsel allergie, voedselallergenen, en specifieke allergische aandoeningen in verband met voedsel. De richtlijnen geven ook informatie aan uw arts om voedselallergie uit voedsel-intolerantie onderscheiden mogelijk te maken (lees over het verschil tussen deze twee voorwaarden).

In de Verenigde Staten, de meest voorkomende voedselallergenen zijn ei, melk, pinda’s, noten, tarwe, schaaldieren, vis en soja.

Voedselallergie komt vaker voor bij kinderen dan bij volwassenen.

De meeste kinderen zullen een allergie voor melk, ei, soja en tarwe ontgroeien. Allergieën voor pinda’s of noten zijn vaak levenslang. Een voedselallergie die begint op volwassen leeftijd, zoals een allergie voor schaaldieren, vaak ook levenslang te zijn.

Voedselallergie vaak bestaat naast andere ziekten, zoals astma, eczeem (atopische dermatitis) en eosinofiele oesofagitis. Als uw familie heeft een geschiedenis van allergie en je hebt eczeem, dan bent u een groter risico voor het hebben van voedselallergie dan iemand die niet beschikt over deze risicofactoren.

Vanwege de ernst van een allergische reactie op voedsel is gebaseerd op vele factoren, de ernst van elke toekomstige reactie kan niet nauwkeurig worden voorspeld door de ernst van een verleden reactie.

Als je een negatieve reactie op een voedingsmiddel hebben gehad, zie een arts die kan beoordelen of u een voedselallergie. Hoewel je zou kunnen denken dat uw reactie wordt veroorzaakt door een allergische reactie op een voedingsmiddel, alleen uw arts kan bepalen of dit waar is.

De richtlijnen adviseren dat eerst met uw arts neemt uw gedetailleerde medische voorgeschiedenis en vervolgens voert een lichamelijk onderzoek. Als een diagnose van voedselallergie waarschijnlijk lijkt, zijn er proeven-zoals de huidtest of een bloedtest dat allergeen-specifieke antilichamen detecteert, dat zal helpen bij het identificeren van de mogelijke allergene voedingsmiddelen. Echter, deze aanpak niet definitief diagnosticeren voedselallergie.

De enige test die definitief bewijst of u een voedselallergie is een orale voedsel uitdaging. Omdat het hebben van deze test kan je in gevaar voor een ernstige allergische reactie moet altijd worden uitgevoerd door een arts die de nodige ervaring en middelen om deze test uit te voeren is.

 ongeveer proeven gebruikt voedselallergie diagnose.

Is er een remedie voor voedselallergie? Nog niet. De enige manier om een ​​reactie op een levensmiddel voorkomen is de allergene voedsel voorkomen.

De richtlijnen stellen voor dat u etiketten van voedingsmiddelen zorgvuldig te lezen.

Als je een kind met een voedselallergie hebben, de richtlijnen suggereren op zoek naar voedingswaarde counseling.

Vergeet niet, omdat sommige allergieën kunnen worden ontgroeid, je moet opnieuw worden getest op gezette tijden om te zien of u nog steeds allergisch.

Anafylaxie een ernstige allergische reactie die sneller begint en kan de dood.

Anafylaxie veel symptomen en gevolgen verschillende lichaamsdelen. Daardoor is het onder-erkende en onder-behandeld.

De meest voorkomende oorzaak voeding voor anafylaxie zijn pinda’s, noten, melk, ei, vis en schaaldieren.

Om het risico van anafylaxie te verminderen, is het essentieel dat u voorkomen dat uw specifieke trekker voedsel.

De richtlijnen adviseren dat als je ervaart anafylaxie, of zelfs vermoedt dat u bent, onmiddellijk adrenaline en onmiddellijk medische hulp inroepen door te bellen naar 9-1-1. Het uitstellen van epinefrine gebruik plaatsen die u tegen aanzienlijk verhoogd risico op een levensbedreigende reactie.

Als een arts u heeft verteld dat u anafylaxie hebben gehad, de richtlijnen adviseren dat u en uw arts een anafylaxie noodplan te ontwikkelen, zodat u kan worden bereid in het geval het weer gebeurt. Bijvoorbeeld, altijd dragen epinefrine met u in een self-injecteerbare vorm.

Bekijk een voorbeeld van een noodsituatie anafylaxie actieplan (PDF) van de American Academy of Allergy, Asthma & Immunology.