voedselallergieën: inzicht voedseletiketten

Voedseletiketten lijst voedselallergenen om u te helpen een allergische reactie te voorkomen. Hier zijn de top acht voedselallergenen vermeld.

In de Verenigde Staten, de Food and Drug Administration (FDA) vereist voedselfabrikanten om een ​​lijst van de acht meest voorkomende ingrediënten die voedselallergie veroorzaken. De meeste andere landen hebben vergelijkbare regels. In de Verenigde Staten, informatie over voedselallergie moet worden geschreven in eenvoudige termen die volwassenen en oudere kinderen kunnen begrijpen. De acht voedingsmiddelen die op voedselallergie etikettering zijn goed voor een geschatte 90 procent van de allergische reacties. Deze acht voedingsmiddelen

Het Amerikaanse voedseletiketten neemt een deel van het giswerk uit label lezen, waardoor u gemakkelijker voedingsmiddelen die een allergische reactie kunnen veroorzaken te identificeren. Hier vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over eisen label eten.

Inzicht in voedseletiketten

Etikettering van levensmiddelen wetten vereisen voedselallergenen worden geïdentificeerd, zelfs in zeer kleine hoeveelheden – maar alleen als ze zijn opgenomen als ingrediënt. Fabrikanten zijn niet verplicht om waarschuwingen over voedselallergenen tijdens de fabricage of verpakking (kruisbesmetting) per ongeluk geïntroduceerd bevatten. Deze gemeenschappelijke optreden kan problemen veroorzaken als u zeer gevoelig voor voedselallergenen bent.

Veel fabrikanten vrijwillig omvatten waarschuwingen, maar dit adviserend labels zijn niet altijd duidelijk. En fabrikanten hebben verschillende manieren zeggen een voedselallergenen aanwezig zijn. Bijvoorbeeld kan labels zeggen “vervaardigd in een fabriek waar ook tarwe” of “kan soja bevatten.” De FDA is bezig om de indeling van deze adviserende labels consistenter te maken, zodat het makkelijker is om te bepalen welke producten bevatten allergenen. Bij twijfel over de vraag of een product bevat iets waar je allergisch voor bent, is het best om het te vermijden totdat je contact op met uw arts.

onbedoelde ingrediënten