voedselallergieën: inzicht voedseletiketten

Voedseletiketten lijst voedselallergenen om u te helpen een allergische reactie te voorkomen. Hier zijn de top acht voedselallergenen vermeld.

In de Verenigde Staten, de Food and Drug Administration (FDA) vereist voedselfabrikanten om een ​​lijst van de acht meest voorkomende ingrediënten die voedselallergie veroorzaken. De meeste andere landen hebben vergelijkbare regels. In de Verenigde Staten, informatie over voedselallergie moet worden geschreven in eenvoudige termen die volwassenen en oudere kinderen kunnen begrijpen. De acht voedingsmiddelen die op voedselallergie etikettering zijn goed voor een geschatte 90 procent van de allergische reacties. Deze acht voedingsmiddelen

Het Amerikaanse voedseletiketten neemt een deel van het giswerk uit label lezen, waardoor u gemakkelijker voedingsmiddelen die een allergische reactie kunnen veroorzaken te identificeren. Hier vindt u antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over eisen label eten.

Etikettering van levensmiddelen wetten vereisen voedselallergenen worden geïdentificeerd, zelfs in zeer kleine hoeveelheden – maar alleen als ze zijn opgenomen als ingrediënt. Fabrikanten zijn niet verplicht om waarschuwingen over voedselallergenen tijdens de fabricage of verpakking (kruisbesmetting) per ongeluk geïntroduceerd bevatten. Deze gemeenschappelijke optreden kan problemen veroorzaken als u zeer gevoelig voor voedselallergenen bent.

Veel fabrikanten vrijwillig omvatten waarschuwingen, maar dit adviserend labels zijn niet altijd duidelijk. En fabrikanten hebben verschillende manieren zeggen een voedselallergenen aanwezig zijn. Bijvoorbeeld kan labels zeggen “vervaardigd in een fabriek waar ook tarwe” of “kan soja bevatten.” De FDA is bezig om de indeling van deze adviserende labels consistenter te maken, zodat het makkelijker is om te bepalen welke producten bevatten allergenen. Bij twijfel over de vraag of een product bevat iets waar je allergisch voor bent, is het best om het te vermijden totdat je contact op met uw arts.

Hoewel glutenonverdraagzaamheid verschilt van een voedselallergie, kan het ernstige symptomen. Gluten veroorzaakt ernstige gezondheidsproblemen bij mensen met coeliakie, een chronische aandoening spijsvertering. Gluten is een eiwit dat voorkomt in granen zoals tarwe, gerst en rogge. Het is te vinden in veel voedingsmiddelen en voedingsingrediënten.

De FDA heeft de eerste richtlijnen voor het gebruik van de term “glutenvrij” op voedseletiketten vastgesteld. Momenteel is de “glutenvrij” label is vrijwillig – het is aan de fabrikant of op te nemen. Veel levensmiddelen worden van nature glutenvrij en al dan niet als zodanig. De FDA is in het proces van de raffinage-richtlijnen voor glutenvrije labeling.

Altijd double-check labels om ervoor dat je weet wat je eten en drinken. Ook al is een voedingsmiddel veilig de laatste keer dat u hebt aangeschaft of verbruikt het kan zijn geweest, is het mogelijk dat de ingrediënten zijn veranderd of het etiket is bijgewerkt. Als u twijfelt over voedselingrediënten, contact op met de fabrikant over de vraag of het eten eventueel bevat een voedingsmiddel allergeen.

een bezoek aan uw arts